Bladkorven

De bladkorven worden vanaf half oktober geplaatst.

De herfst is bijna begonnen. De bladeren beginnen in de komende weken prachtige herfstkleuren te vertonen. Omdat de bladeren al beginnen te vallen, worden de bladkorven vanaf half oktober geplaatst op diverse plaatsen in onze gemeente. De grote bladkorven blijven tot 15 januari 2020 staan, de kleine worden eind dit jaar verwijderd.

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad van bomen en struiken. Takken of ander afval mogen niet in de bladkorven. Als er ander afval in de bladkorven wordt gedaan, worden deze leeggemaakt en verwijderd van de betreffende locatie.

De korven worden vanaf half oktober 2019 iedere donderdag leeggemaakt (als deze voor meer dan de helft vol zijn). Mocht er door een storm- of vorstperiode, ineens veel blad van de bomen en struiken afvallen, wordt er een extra inzamelronde ingelast.

Meer informatie?

In het document 'Overzicht bladkorven' vindt u een overzicht waar de bladkorven in onze gemeente zijn geplaatst. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Gemeentewinkel via tel. 14 0162.

Te downloaden: