• Sport Extra gaat weer van start

De buurtsportcoach start vanaf woensdag 4 september de tweede editie van Sport Extra.

• Denkt u mee over een nieuwe locatie van supermarkt PLUS?

Supermarkt PLUS aan het Schonckplein gaat op zoek naar een nieuwe locatie in Geertruidenberg. Op de huidige locatie is onvoldoende ruimte voor gewenste uitbreiding.

• Kennismaken met buddyhulp

In september start Surplus met een buddytraining voor Oosterhout en Geertruidenberg. Het doel van de training is om u kennis te laten maken met buddyhulp.

• Lokale Veteranendag Geertruidenberg

Vrijdag 25 oktober zijn al onze inwonende veteranen vanaf 16.00 uur van harte welkom op het gemeentehuis voor de Lokale Veteranendag Geertruidenberg. Deze avond is gevuld met een bijzonder programma.

• Wandelen met de Buurtsportcoach

In augustus organiseert de Buurtsportcoach twee leuke wandelingen in onze gemeente. Op 22 augustus vindt Natuurlijk! Wandelen plaats en op 28 augustus start de Wandel Challenge. Hieronder leest u meer over beide wandelingen en hoe u mee kunt doen.

• Blijf alert op woninginbraken

Tijdens de vakantieperiode zien we elk jaar een toename van het aantal woninginbraken. Inbrekers hebben vaak goed in de gaten wanneer bewoners van huis zijn, bijvoorbeeld omdat er een caravan voor de deur heeft gestaan. Het is belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen.

• Vanaf 1 augustus: Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding

Op 1 augustus 2019 treedt de wet 'Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding' in werking in Nederland.

• 360 graden panoramafoto's

In augustus en september worden in onze gemeente 360o panoramafoto’s gemaakt van de openbare weg. Dit gebeurt door CycloMedia met speciaal uitgeruste voertuigen die door alle straten van de gemeente rijden.

• Zwemmen in open water

Zwemmen in open water is in onze gemeente verboden, net zoals het springen van bruggen. Het zwemmen in sloten en kanalen en springen van bruggen kan gevaar opleveren voor de zwemmers, maar het zorgt ook voor irritatie bij de recreatievaart.

• Blauwalgonderzoek de Veste krijgt vervolg met proefopstelling

Bij warm weer heeft de Veste te maken met blauwalg. Blauwalg is schadelijk voor mens en dier. Om te onderzoeken of we de blauwalgen kunnen bestrijden, plaatsen we samen met waterschap eind juni een proefopstelling in de gracht. In deze opstelling testen we verschillende maatregelen in de praktijk.

• Inbrekers gaan niet met vakantie

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De website van de Politie helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie.

• Uw caravan, vouw- of aanhangwagen op de openbare weg

Gaat u binnenkort kamperen? Dan wilt u misschien uw caravan, vouw- of aanhangwagen voor de deur parkeren zodat u deze makkelijk kunt inladen. Let erop dat deze maximaal drie dagen voor de deur mag staan. Zorg er ook voor dat de dissel niet over het trottoir steekt. Mensen kunnen zich er flink aan bezeren. Probeer overlast zoveel mogelijk te beperken.

• Uw auto op straat wassen

De zon schijnt en het is weer langer licht. Voor velen de ideale periode om de auto eens een flinke wasbeurt te geven. Wist u dat u in een aantal straten uw auto niet mag wassen?  Was uw auto daarom bij voorkeur in een wasstraat.