• Bewonersavond isolatieactie groot succes!

Op 12 november is de isolatie-actie gestart. Tijdens de bewonersavond op 19 november informeerden we woningeigenaren over de voordelen van energiebesparing en duurzaam wonen.

• Uw mening over duurzame energie

Als gemeente vinden we het belangrijk dat we met elkaar, meer duurzame energie opwekken en gebruiken. Maar wat vindt u daarvan?

• In gesprek met het college

Heeft u een vraag, idee of tip aan het college? Kom dan naar het maandelijkse spreekuur in het gemeentehuis.

• Nieuw reserveringsnummer Deeltaxi

Deeltaxi West-Brabant gaat per 1 december over op een nieuw nummer om uw ritten te reserveren: 088 - 076 10 00. Het huidige telefoonnummer (0800 - 023 00 33) vervalt begin 2020. Meer informatie hierover vindt u op de website www.deeltaxi-westbrabant.nl.

• Werkzaamheden Algemene Begraafplaats Raamsdonk

Vanaf maandag 2 tot en met vrijdag 13 december is de Algemene Begraafplaats (bij de Lambertuskerk) in Raamsdonk gesloten  in verband met werkzaamheden.

• Financiën 2020 in beeld

Deze week brengen we onze financiën in beeld in het Kanton.

• Isolatie-actie gaat van start

Energie besparen begint met goede isolatie en het zorgt voor een prettig en comfortabel huis. Daarom starten we 19 november met  een isolatie-actie voor onze bewoners.

• Collectieve zorgverzekering 2020

Speciaal voor mensen met een laag inkomen hebben we samen met zorgverzekeraar VGZ en zorgverzekeraar CZ een zorgverzekering  samengesteld: het Gemeentepakket. Hiermee willen we u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn!

• Aanvragen mantelzorgwaardering 2019

Zorgt u voor een familielid, buur of goede vriend vanwege ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen? Doet u dit structureel, voor langere tijd en onbetaald? Dan bent u mantelzorger. De gemeente Geertruidenberg is trots op haar mantelzorgers en hun inzet voor hun familielid, vriend of buur. Als blijk van waardering reikt ze de mantelzorgwaardering uit. De waardering bestaat uit de keuze tussen een geldbedrag of een cadeaubon.

• Problemen jeugdhulpaanbieder Juzt

Onlangs heeft u kunnen lezen over de problemen bij jeugdhulpaanbieder Juzt en het zoeken naar oplossingen daarvoor. Kinderen uit gemeente Geertruidenberg krijgen ook hulp van deze organisatie. Momenteel wordt hard gewerkt aan een oplossing. Wat daarbij voorop staat, is dat onze kinderen hoe dan ook de zorg blijven houden en krijgen die ze nodig hebben.

• Bladkorven

De bladkorven worden vanaf half oktober geplaatst.