Nieuwbouwprojecten

Gemeente Geertruidenberg is volop bezig met het ontwikkelen van haar drie kernen, Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg. Graag geven wij u per kern in het kort informatie over verschillende nieuwbouwprojecten.

Geertruidenberg

artist impression stadswoningen Venestraat (bron: Quadrant architecten)

De Riethorst/Venestraat

Het verzorgingshuis De Riethorst aan de Venestraat in Geertruidenberg wordt vernieuwd. Naast het nieuwe verzorgingshuis worden ook 29 grondgebonden woningen gerealiseerd. Het project ‘Vaandelwacht’. Van Wanrooij projectonwikkeling realiseert hier 16 stadswoningen en 13 parkwoningen.  De architectuur, het kleurgebruik en de individuele uitstraling van de panden is zorgvuldig om aan te sluiten bij de historische binnenstad van Geertruidenberg. Meer informatie van de projectontwikkelaar is hier te vinden www.vaandelwacht-geertruidenberg.nl

CPO De Peuzelaer

In het zuidwesten van Geertruidenberg staat aan het Schuttersveld voormalige basisschool de Peuzelaer. Op dit terrein wil de gemeente in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) 12 tot 24 woningen laten ontwikkelen. 

Meer informatie over dit speciale project kunt u vinden op een aparte pagina van onze website: CPO De Peuzelaer

Koninginnebastion

Tussen rivier de Donge en de historische kern van Geertruidenberg ligt het deelgebied ‘De Vesting’ (de voormalige spoorzone), dat onderdeel uitmaakt van het project Dongeburgh uit 2002. Dit project omvat de bouw van drie bastions: Brandepoortbastion, Oranjebastion en Koninginnenbastion, geheel in stijl en aansluitend op de vestingstad Geertruidenberg.  Het Brandepoortbastion en het Oranjebastion zijn 2009 en 2010 afgerond. De realisatie van het derde en middelste bastion, het Koninginnebastion, volgt.

artist impression KoninginnebastionOp het westelijke deel van het bastion is het ‘zorgdeel’. Hier komt de nieuwe locatie van het Hoge Veer, welke zal bestaan uit ca. 60 zorgunits, 5 noodopvang units en centrale voorzieningen. Aansluitend aan het Hoge Veer worden ca. 62 appartementen gerealiseerd. Deze appartementen zijn gericht senioren variërend van mensen die volledig zelfstandig kunnen wonen tot hulpbehoevenden.

Het oostelijke deel van het bastion is het ‘woondeel’. Hier komen 50 grondgebonden woningen en 13 appartementen, variërend in koop in diverse prijsklasses, sociale koop en sociale huur.

De koopwoningen worden ontwikkeld door Van Wanrooij Projectonwikkeling. Voor meer informatie over de woningen en verkoop kunt u kijken op www.koninginnebastion-geertruidenberg.nl

Voor meer informatie zie ook onze projectpagina Koninginnebastion

Raamsdonksveer

Bramsstraat

Aan de Brahmsstraat ligt het pand van de voormalige bibliotheek. Nu de bibliotheek haar intrek heeft genomen in hun nieuwe onderkomen in het centrum van Raamsdonksveer wil de gemeente Geertruidenberg over gaan tot de uitgifte van bouwkavels. In 2010 is het bestemmingsplan voor het terrein al dusdanig aangepast dat hier de bouw zeven vrijstaande woningen mogelijk is. Voorlopig wil de gemeente over gaan tot de uitgifte van zes kavels, omdat gymzaal de Brug niet wordt gesloopt.

Via een speciale projectpagina op deze website kunt u meer lezen over de uitgifte van de kavels en de verkavelingstekening bekijken. Inschrijven op de kavels zal naar verwachting eind februari 2018 plaats vinden. 

artist impression nieuwe supermarkt Boterpolderlaan (bron: FAME Planontwikkeling)Heereland

Het project Heereland nadert zijn afronding. De laatste fase van het project behelst de sloop van de laatste bedrijfsbebouwing en de realisatie van een nieuwe supermarkt. Daarnaast worden er in het gebied 60 nieuwe woningen gerealiseerd. Deze woningen zullen qua bouwstijl aansluiten bij de al gerealiseerde woningen in Heereland. Met de bouw van de nieuwe supermarkt en de 60 woningen is het project Heereland voltooid. Het project wordt in 3 fases gerealiseerd. In de 1e fase zal de nieuwe supermarkt (medio 2018) gebouwd worden. Direct gevolgd door 24 woningen aan de Johannes Vermeerstraat (voormalige praxislocatie).

De overige woningen, waaronder vrije kavels, dijkwoningen en (sociale) rijwoningen worden in een later traject (2019) gerealiseerd.
Op korte termijn wordt duidelijk wie de 24 woningen aan de Johannes Vermeerstraat gaan realiseren. Inschrijven voor een van de woningen is daarom nog niet mogelijk.