Enquête over afval

In januari 2017 veranderde in onze gemeente de afvalinzameling. De grijze container voor restafval maken we een keer per vier weken leeg. Daarnaast zijn we in één wijk gestart met een proef ‘omgekeerd inzamelen’. Bewoners van appartementen kregen een afvalpas met saldo waarmee zij het restafval kunnen storten in een ondergrondse container.

Uw mening over afval

Afval scheiden is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Dit jaar daalt de afvalstoffenheffing ten opzichte van vorig jaar. We gaan de afvalproeven evalueren om nieuwe keuzes voor de toekomst te maken. We zijn daarom benieuwd naar uw ervaringen met de gescheiden inzameling van afval.  U kunt uw mening kenbaar maken via de enquête. Uw ervaringen gebruiken wij in de evaluatie van het afvalbeleid. De gemeenteraad maakt later dit jaar een keuze op welke wijze onze gemeente in de toekomst met afvalinzameling omgaat.

Enquête invullen

Let op: er zijn drie verschillende enquêtes beschikbaar. Hieronder ziet u welke enquête voor u van toepassing is.

Grijze kliko

De meeste bewoners in onze gemeente hebben een grijze kliko voor het restafval. Zij kunnen de enquête invullen via de onderstaande link:

Enquête voor inwoners met een grijze kliko

Appartementen (afvalpas met saldo)

Bewoners die wonen in een appartement, bovenwoning of flat hebben een afvalpas met saldo om restafval weg te brengen naar een ondergrondse container. Zij kunnen de enquête invullen via de onderstaande link:

Enquête voor inwoners in een appartement, bovenwoning of flat

Proefwijk (Rivierzicht Zuid-Heereland)

De bewoners van de wijk Rivierzicht Zuid en Heereland doen mee aan de proef omgekeerd inzamelen. Zij brengen het restafval zelf weg naar een ondergrondse container in de buurt. Ook de bewoners van de appartementen in proefwijk vallen in deze categorie.

Enquête voor inwoners uit de wijk Rivierzicht Zuid en Heereland